Praktijk Carine is speciaal voor jongeren van 12 t/m 17 jaar

Herken je dit bij je puber?

  • Stress, onrust en/of gespannen. Zij voelt aan alle kanten druk – presteren op school, thuis haar kamer opruimen (..zucht..), haar bijbaantje, sociale druk van vrienden. Ze voelt zich gespannen en gestrest. Alles glipt door haar vingers.  Aan tafel kan je bijna geen gesprek meer met je puber voeren. Het frustreert je enorm! Je zou zo graag een goed gesprek willen voeren maar dat lijkt niet mogelijk. Ze zit continu aan haar nagels te pellen, is rusteloos en snel geprikkeld. Alle goedbedoelde pogingen worden afgedaan met een snauw. Je ziet aan alles dat ze hulp nodig heeft. Ze praat alleen niet meer met jou over haar problemen.
  • Onzekerheid. Ze twijfelt over alles. “Doe ik het wel goed? Ben ik wel goed genoeg?” Ze is erg gevoelig voor wat anderen van haar denken. Je ziet haar worstelen met haar gevoelens. Ze trekt zich steeds meer terug in haar kamer en hangt op de bank met haar mobieltje of laptop. Als moeder wil je haar helpen want dit gaat je echt aan je hart! Waar ze voorheen gezellig met haar vriendinnen afsprak, de stad in ging of lekker ging sporten. Ze raakt steeds passiever, heeft nergens zin in en is alleen maar moe.
  • Perfectionisme. Ze wilt zo graag alles goed doen en is erg kritisch op zichzelf. Je puber schreeuwt al huilend: “IK KAN HET NIET!! Ik wil helemaal niks!” Het huiswerk stapelt zich op en puber heeft de regie niet meer in handen. Je tiener is het overzicht kwijt. Ze lijkt wel te verdrinken in haar huiswerk maar heeft weinig focus. Ze weet niet meer hoe ze moet beginnen en huilt de laatste tijd erg veel. Ze klaagt continu over hoofdpijn en buikpijn en ziet er gewoon niet gelukkig uit. Je weet je geen raad hoe je haar zou kunnen helpen om weer wat rust in haar koppie te brengen.
  • Somber. Langzaam zie je je dochter steeds ongelukkiger worden. Je twijfelt of ze zichzelf pijn doet en dat zorgt bij jou voor een hoop onrust. Moet je hiermee naar de dokter toe? Het gevoel bekruipt je dat deze gevoelens bij je puber niet vallen onder de normale puberhormonen. Het maakt je zelf onzeker!

 

Hoe zou het zijn als..

·        Spontaan je dochter weer eens aanschuift voor een bakkie thee. Eindelijk kom je weer eens een gesprek waarbij zij haar hart kan luchten over het stomme huiswerk, wat vrienden tegen haar hebben gezegd tijdens het feestje afgelopen weekend of over de gevoelens waar ze mee rond loopt. Dat je haar kunt ondersteunen en weten wat er in haar om gaat.

·        Je puber weer ziet opbloeien. Dat de stress en de onrust wegvallen en zij meer zelfvertrouwen krijgt. Dat ze niet meer stilletjes en ongelukkig op haar kamer zit maar weet zichzelf durft te zijn en te laten zien.

·        Je puber weer kan ontspannen en haar kracht heeft gevonden. Geen “Ik kan het niet” maar “Ik ga nu even aan wiskunde en ben daarna klaar met mijn huiswerk”.  Dat ze weer rust heeft en daardoor tijd en energie heeft om met haar vriendinnen af te spreken. Dat je haar weer kan zien genieten.

·        Je puber weer opkrabbelt uit haar zware, zwarte wereld. Dat ze weer kan lachen en jij weer opgelucht adem kan halen.

 

Dat is mogelijk als je jongere het traject Beeldende Therapie volgt. 

Het traject bestaat uit:

  • 7 sessies met de jongere van 45 minuten
  • Telefonisch aanmeldgesprek
  • Behandelplan bespreking met de ouders
  • Eindevaluatie met de ouders
  • Alle gebruikte kunstzinnige materialen 

 

Aan het einde van het traject gaat je puber naar huis met:

  • Een positiever zelfbeeld
  • Meer zelfvertrouwen
  • Rust in d’r hoofd
  • Minder twijfels over zichzelf
  • Stuk steviger in haar schoenen staan 
  • Inzicht gekregen in haar sombere gedachten en gevoelens 

De werking van de therapie stopt niet na de 7de sessie. Onbewust werkt dit door. Inzichten blijven komen en kunnen toegepast worden.

Investering

De investering voor dit traject is € 549,50 vrijgesteld van BTW.

 Vergoedingen

Bijna alle zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende verzekering via ‘alternatieve zorg’ een vergoeding tot de hoogte van het budget. Kijk voor vergoedingen bij de: Zorgwijzer

Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar of de therapie/hulpverlening die jij krijgt voor vergoeding in aanmerking komt. Vermeld hierbij de prestatiecode (24502 en 24514) zodat jouw zorgverzekeraar precies weet om welke vorm van hulpverlening het gaat.

 

Anderen gingen jou voor..

“Door de Beeldende Therapie is mijn kind van een kind om je zorgen over te maken naar een gewoon kind gegaan.”

Anonieme moeder.

“Wij zijn heel goed geholpen, wij wisten geen raad met onze zoon. Zij gaf ons inzichten in het gedrag.

Wij raden Carine echt aan!”

Christien.

“Carine is een enthousiaste, integere en betrouwbare therapeut.”

Dimphie.

Bij Carine werd mijn dochter echt gehoord en gezien. Ze staat een stuk steviger in haar schoenen en twijfelt minder aan haarzelf”

Anonieme moeder.

Veel gestelde vragen..

Op welke dagen kan ik een afspraak maken voor mijn puber?

Op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag.

Moet ik als ouder bij de sessies aanwezig zijn?

Nee, de sessies zijn echt tussen de therapeut en cliënt. Er is wel een wachtruimte waar je als ouder even plaats kunt nemen.

Hoe weet ik als ouder wat er gebeurt tijdens de sessies?

Tijdens het intakegesprek kun je aangeven welke wensen jullie al ouder hebben t.a.v. de therapie. Na 2 sessies maakt de therapeut een behandelplan, deze zal gecommuniceerd worden naar de ouders. Na 7 sessies vindt er een eindevaluatie plaats.

Worden de kosten voor de therapie ook vergoed?

Bijna alle zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende verzekering via ‘alternatieve zorg’ een vergoeding tot de hoogte van het budget. Kijk voor vergoedingen bij de: Zorgwijzer

Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar of de therapie/hulpverlening die jij krijgt voor vergoeding in aanmerking komt. Vermeld hierbij de prestatiecode (24502 en 24514) zodat jouw zorgverzekeraar precies weet om welke vorm van hulpverlening het gaat.

het is goed om te weten dat ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: 

Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie (NVBT)

Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) 

 

De kwaliteitsregisters waar ik sta ingeschreven:

Het Register Vaktherapie

Het kwaliteitsregister RBCZ voor therapeuten