Ben jij er klaar mee om steeds maar weer in dezelfde valkuil te lopen? Loop jij vast in het contact met bepaalde mensen om je heen?

Inzichtsessie

In één sessie meer inzicht in je overtuigingen en patronen. 

 

Thuis is een plek waar je graag tot rust komt, maar juist daar ervaar je spanningen.

Tussen jou en je partner of tussen jou en je kinderen. Je kan dan soms reageren op een manier die niet bij jou past. Je wilt het zo graag anders want je houdt zielsveel van ze. Je vraagt je af; waarom reageer ik zo? Of juist; waarom reageren mijn familieleden zo op mij? Waarom gaat het niet relaxed en luistert iedereen naar elkaar? Het lijkt bij een ander zo goed te gaan, en hier thuis? Daar is het een groot zooitje… 

Waarom laat ik dit nu WEER gebeuren…

Op je werk is het niet anders. Je merkt dat je je steeds vaker ergert aan dezelfde soort mensen en juist die mensen zijn diegene die het hardst over je grenzen gaan. Iedere keer weten ze je weer uit het lood te slaan. Achteraf kan je jezelf wel voor je kop slaan: waarom laat ik dit nu WEER gebeuren? Het gebeurt keer op keer en de frustratie neemt toe. Soms is het zo erg dat je zoekt naar andere vacatures, maar je weet ook: dit lost het probleem niet op.

Hoe zou het zijn als je je bewust wordt van gevoelens die er spelen? 

Onbewuste of weggestopte gevoelens bij jou maar ook bij je gezinsleden. Hoe kijken zij naar de situatie en hoe ervaren zij het?

Hoe zou het zijn om even uit de echte situatie te gaan en overkoepelend te kunnen kijken waar het mis gaat? Zodat het kan voelen alsof je weer start met een schone lei?

Hoe zou het zijn om dingen los te kunnen laten die niet van jou zijn? Snappen waarom je uit het lood geslagen kan voelen bij bepaalde mensen? Zodat je dit op kunt lossen en er geen last meer van hoeft te hebben?

Wat nou als het anders kan..

Na de Inzichtsessie weet je waarom er conflicten ontstaan in je thuis- of werksituatie. Doordat er dingen zijn opgelost besef je wat er gebeurd is en waar jouw reactie vandaan komt. Je voelt dat het nu opeens anders kan, dat je anders kan reageren, dat je een andere houding hebt aangenomen en dat je dingen los kunt laten omdat het niet per se van jou is. Van datgene wat jou vroeger triggerde, kan je nu gemakkelijker van een afstand bekijken en de reactie is veel minder intens.

 

Je voelt je rustiger en lichter. Je hebt het gevoel dat je de situaties die je eerst uit de weg ging of over je heen liet komen je nu niet meer zo raken. Je kunt van een afstand de situatie overzien en weet nu waarom het mis ging.

Wat houdt een Inzicht sessie in..

In één sessie van 1,5 uur hebben we een gesprek over de situatie waar je tegenaan loopt en hoe dit in relatie staat met jouw familieleden. Daarnaast gaan we praktisch aan de slag om onderliggende blokkades, emoties, gevoelens, overtuigingen en patronen duidelijk te maken door jouw situatie in een ruimte neer te leggen met vloerankers. Door er systemisch naar te kijken via een 1-op-1 opstelling krijg je ontzettend veel inzicht en kunnen er problemen opgelost worden.

Na 2 weken hebben we even contact over wat we hebben besproken en hoe het je is vergaan.

De kosten voor de sessie en het contactmoment bedragen € 149,- (inclusief BTW).

Wat anderen zeggen…

Op je website las ik dat veel mensen een Inzichtsessie kunnen ervaren als een afsluiting was het voor mij juist de start van mijn proces. Totaal onverwachts kwam er een onverwerkt trauma naar boven waar ik nu mee aan de slag ga. Het heeft mijn ogen geopend voor datgene waar ik eigenlijk al jaren voor weg liep maar wel last van had.

Ik kwam bij Carine vanwege mijn burn-out en mijn gezinssituatie, waarbij ik graag inzicht wilde in het gedrag van mijn zoon. Doordat ik even letterlijk in mijn gezinsleden hun schoenen kon staan, ben ik anders naar mijn gezin gaan kijken. Ik was altijd al erg gelukkig met mijn gezin maar kan me nu nog meer dankbaar voelen voor bijvoorbeeld de inzet van mijn man. Het heeft mijn blik nog meer geopend.

Tijdens de sessie voelde ik me heel erg veilig om mijn verhaal te vertellen, je luistert goed en ik had echt het gevoel dat je me wilde en kon helpen. Je bent kundig en je straalt betrouwbaarheid uit. Ook liet je me er niet makkelijk vanaf komen. Als ik een vraag ontweek, kwam je er weer op terug of vroeg je door.

Ik denk nog vaak terug aan de sessie en heb door jou nu door kunnen pakken en ga aan de slag met trauma verwerking. Hierna wil ik zeker weer bij je terugkomen om dit keer mijn proces wel af te sluiten.”

Wat anderen zeggen…

“Er was eens een wat oudere vrouw, die niet gelukkig meer was. Ze was ongeveer 12 jaar mantelzorger geweest voor meerdere mensen en dat brak haar flink op. Er waren via de huisarts wat gesprekken geweest bij de praktijkondersteuner, die gesprekken waren fijn, maar hielpen niet genoeg. Ze vond haar leven goed genoeg, maar het was niet vrolijk, niet compleet.

Bij Carine ging ze systemisch werken en de vrouw legde verschillende blaadjes (gekleurde a-4tjes) op de grond. Ze mocht het allemaal zelf bepalen, het was toch wat ongemakkelijk. Carine keek mee, praatte er over, vroeg of ze wat blaadjes mocht verplaatsen. En toen werden er voor de vrouw dingen duidelijk: kleine dingen, maar toch! Zomaar.. Het kwam binnen en de vrouw voelde zich langzaam wat losser worden, meer ontspannen. Voor de vrouw voelde het als een soort afronding en voelde zich erna opener, lichter en vooral ook vrolijker, van binnenuit.”

Als je het mij een paar jaar geleden had gevraagd of ik luisterde naar mijn gevoel dan had ik keihard nee moeten zeggen..

Ik onderdrukte mijn gevoelens continu. Bewust én onbewust. Want ik moest door, alles thuis moest geregeld worden; het huishouden, de kinderen, het werk en alle andere dagelijkse dingen. Tot het niet meer lukte en ik overspannen thuis kwam te zitten. 

Het vermijden of onderdrukken van mijn gevoelens had geen zin meer en alles moest eruit. Dat voelde rauw en confronterend maar heeft uiteindelijk geleid dat ik ben gaan doen wat ik het liefste doe. Dat is mensen helpen, door hun weer bij zichzelf te brengen, hun kwaliteiten weer zien zodat zij hun beste zelf weer kunnen zijn.

Het voelde alsof alles samen kwam toen ik mijn inschreef voor de bijscholing Systemisch werken (waarbij ik dacht dat het ging om systeemtherapie, iets compleet anders..). Alsof het zo moest zijn kwam deze methode op mijn pad die zo goed past bij mijn werkwijze, visie en aanbod. Door mijn intuïtie weet ik of we bij de kern van het probleem zijn of er nog iets nodig is. Ik laat je voelen, ik laat je dingen aangaan en inzien zodat we het samen weer recht kunnen breien en jij weer verder kunt met je leven.

Veel gestelde vragen

Op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag.

Nee, tijdens deze sessies we gaan niet aan de slag met tekenen, schilderen of boetseren. Mocht dit een wens zijn dan past het traject voor Beeldende Therapie beter.

Juist door de blaadjes geeft het je inzicht. We gaan letterlijk je situatie neerleggen, dit geeft al duidelijkheid. Ik help je waar ik kan. Belangrijk is dat je er wel voor open staat om dingen te gaan voelen.