Je loopt al tijden op je tandvlees. Je weet, dit kan niet langer..

Het is 17.30 uur en je moet aan het eten beginnen. De inspiratie is ver te zoeken en je energie al helemaal. Als je jezelf eindelijk van de bank af hebt kunnen slepen om een maaltijd in elkaar te zetten komen je kinderen iedere keer de keuken in met de boodschap dat ze omvallen van de honger. Je loopt al op je tandvlees en schreeuwt dat ze op moeten houden met zeuren! En daar komen de eerste tranen al. Je voelt je schuldig omdat je zo uit je slof schiet en voelt je falen als moeder. Je hebt je al zolang ingezet voor je gezin, het huishouden en je werk dat je niet eens meer weet wie je naast partner, moeder of collega bent.

 

Je barste in tranen uit..

Op je werk vroegen steeds meer collega’s of het wel goed met je ging. Ze boden je hulp aan maar jij had het idee dat je alles zelf moest doen. Het overzicht was je alleen kwijt en je merkte dat je alles 3x aan het controleren was zonder er meer grip op te krijgen. Dit was niks voor jou! Na een opmerking van een collega knapte er iets in je en barste je in tranen uit. Je kon niet meer stoppen en wist niet meer hoe je verder moest. Je leidinggevende heeft je naar huis gestuurd en ziekgemeld. En nu zit je thuis…

 

 

Je blijft maar piekeren..

Je rolt weer eens met je schouders want die zitten muurvast en je hoofdpijn is ook niet te harden. Je staat er mee op en gaat ermee naar bed. Het slapen gaat ook steeds slechter, je hebt moeite met inslapen en kan eindeloos piekeren over van alles. “Had ik maar dit gedaan…” “Heb ik dat wel goed gezegd..” “Waarom heb ik niet dat gedaan..”

Hoe zou het zijn als..

Je weer met energie en plezier uit je bed stapt na een gezonde nachtrust. Dat je het gevoel hebt dat je de dag aankunt en weet wat je moet doen om je gezin en het huishouden op de rit te houden. Dat je je schouders weer kunt laten zakken en ontspannen de dag door komt.

Dat je dingen gaat doen die jij leuk vindt om te doen. Je weer tijd en energie in jezelf kunt steken waardoor je weer afspreekt met vriendinnen, de tijd kunt nemen om eens lekker een boek te lezen zonder schuldgevoel en weer een blijer en gelukkiger mens bent.

Je weer tot 10 kunt tellen als je kinderen elkaar in de haren vliegen. Dat je op een fijne en rustige manier kunt reageren. Dat je het gevoel hebt dat je weer een fijne, lieve, geduldige en rechtvaardige mama kunt zijn. Die ook leuke dingen met haar gezin doet en plezier heeft.

Dat is mogelijk als je het traject Beeldende Therapie volgt

Dit traject bestaat uit:

  • een vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • 7 sessies van 1 uur
  • alle gebruikte kunstzinnige materialen
  • contact via WhatsApp tussen de sessies
  • inspiratie om thuis aan de slag te gaan

Aan het einde van het traject ga je naar huis met:

  • Meer rust in je hoofd en lichaam
  • Meer inzicht in je eigen waarde, wie ben jij en waar sta je voor
  • Meer inzicht in waar jouw ogen weer van gaan stralen
  • Meer liefde voor jezelf

De werking van de therapie stopt niet na de 7de afspraak. Onbewust werkt dit door. Inzichten blijven komen en kunnen toegepast worden.

Tarieven en vergoedingen

De investering voor dit traject is € 560,- vrijgesteld van BTW.

Bijna alle zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende verzekering via ‘alternatieve zorg’ een vergoeding tot de hoogte van het budget. Kijk voor vergoedingen bij de: Zorgwijzer

Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar of de therapie/hulpverlening die jij krijgt voor vergoeding in aanmerking komt. Vermeld hierbij de prestatiecode 9025 (Behandeling Creatieve Therapie – Vaktherapie) zodat jouw zorgverzekeraar precies weet om welke vorm van hulpverlening het gaat.

Wat anderen zeggen…

“Ik kon opeens bij mijn gevoel komen!”

“Carine luistert en heeft door wat er speelt. Ik voelde me echt gehoord en gezien. Niks moet, alles mag. 

Ik raad Carine echt aan!”

“Carine is een enthousiaste, integere en betrouwbare therapeut.”

“Tijdens het traject ben ik echt een proces door gegaan. Ik voel me nu veel sterker in mijn schoenen staan. Ik kies meer voor mezelf.”

Veelgestelde vragen

Op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag.

Tijdens de eerste 2 sessies gaan we schilderen. Zo leren we elkaar kennen en kan ik ook zien hoe jij aan de slag gaat. Door het tekenen, schilderen of boetseren laat je je eigen innerlijk leven, zonder filter, zien. De problemen waar je tegenaan loopt tijdens het kunstzinnige werken zijn ook vaak de problemen die je ervaart in je dagelijks leven. Om er kunstzinnig mee aan de slag te gaan leer je hoe je er in je dagelijks leven ook mee om kunt gaan. Je kunstwerken ga ik ook lezen en zullen we de volgende afspraak met elkaar bespreken. Vanaf de 3de sessie zal ik gericht oefeningen aanreiken die jou kunnen helpen in je proces. Voor iedereen is dat anders, omdat iedereen ook anders is! Tijdens de sessies praten we ook over wat je meemaakt maar ook wat je ervaart aan het creatieve werken. Dat is namelijk een heel belangrijk aspect! 

Zeker niet! Het gaat er helemaal niet om dat we perfecte kunstwerken maken! Het ervaren is belangrijk en daarom is het wel fijn als je het leuk vindt om te doen.

Een coach gaat samen met je op zoek naar een oplossing van een probleem.
Bij de therapie kijk ik naar hoe het komt dat jij deze problemen ervaart. We werken aan jou geheel als mens. Doordat we het probleem bij de bron aanpakken heeft dit een effect op langere termijn.

Bijna alle zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende verzekering via ‘alternatieve zorg’ een vergoeding tot de hoogte van het budget. Kijk voor vergoedingen bij de: Zorgwijzer

Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar of de therapie/hulpverlening die jij krijgt voor vergoeding in aanmerking komt. Vermeld hierbij de prestatiecode 9025 (Behandeling Creatieve Therapie – Vaktherapie) zodat jouw zorgverzekeraar precies weet om welke vorm van hulpverlening het gaat.

Beroepsverenigingen en professionaliteit

Het is goed om te weten dat ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: 

Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie (NVBT)

Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) 

De kwaliteitsregisters waar ik sta ingeschreven:

Het Register Vaktherapie

Het kwaliteitsregister RBCZ voor therapeuten